Vossenjacht Durendael brengt kunst tot leven

Op donderdag 18 september organiseerde het vmbo op Durendael in het kader van de projectweek een vossenjacht in Oisterwijk. Hiervoor waren ook bewoners van de Vloet en Amaliazorg uitgenodigd. Samen met de leerlingen van Durendael gingen zij op zoek naar oude meesters in de kunst. Daarbij konden zij gebruik maken van de duofiets.

Oud en jong op zoek naar oude meesters in Oisterwijk

Docenten kropen voor deze vossenjacht in de huid van een beroemde kunstschilder of schilderij. Jong en oud genoot van deze zonovergoten dag en pikte terloops nog wat interessante weetjes op. Zo deelde Salvador Dali Chupa Chups lolly's uit in de tuin bij Amaliazorg. Dali heeft namelijk ooit het logo van deze lekkernij ontworpen. Bij de Vloet zat het Meisje met de Parel, het beroemde werk van Johannes Vermneer. Geheel in stijl bevond Piet Mondriaan zich met zijn kleurige outfit bij schildersbedrijf Van de Berg. Ook Rembrandt mocht bij deze vossenjacht niet ontbreken. Hij stond speciaal voor deze dag bij het station.

In contact met de doelgroep

De school vindt het belangrijk dat leerlingen van zorg en welzijn regelmatig in contact zijn met de doelgroep waar zij later mee willen werken. Als je samen op de duofiets zit, besef je pas echt wat je voor mensen die zorgafhankelijk zijn, kunt betekenen. Zowel voor de ouderen als de leerlingen was het een feestje om er samen op uit te trekken.