Veldwerk aardrijkskunde tijdens projectweek

Deze week stond Durendael in het teken van de projectweek. Een uitstekende gelegenheid voor het vak aardrijkskunde om alle tweedeklassers havo en vwo mee de wijk in te nemen.

Aandacht voor het klimaat

Leerlingen zagen dat bij de inrichting van een straat niet alles overal kan en werden gewezen op knelpunten. Daarnaast leerden ze hoe er met de uitdagingen van klimaatverandering rekening moet worden gehouden.

Opdrachten op school

Terug op school gingen de leerlingen in groepjes aan de slag met verschillende opdrachten. Zo is er o.a. een model gemaakt voor een nieuwe straat van onze school en hebben leerlingen een nieuw plan voor een 50-er jaren wijk bedacht, rekening houdend met de verschillende doelgroepen die er gebruik van maken.

Opvangen van regenwater

En op welke manier houden we in een wijk het vele hemelwater vast dat tijdens steeds heviger wordende buien naar benden komt, zodat we er profijt van hebben tijdens de langere droge periodes in de zomer? Tijdens de presentaties konden de leerlingen de reis van zo'n regendruppel volgen en werden zich bewust van het belang om hier duurzaam mee om te gaan.