Op dinsdag 30 mei namen leerlingen van Durendael samen met ouderen uit Oisterwijk deel aan de Smaaktafels van Rotaryclub de Kampina. Het achterliggende idee van Smaaktafels is ouderen en jongeren met elkaar in contact brengen om van elkaar te leren. Leden van de Kampina schoven aan bij de Smaaktafels als gespreksleider.
Eetgewoontes toen en nu
Het thema van de bijeenkomst was 'eten'. Onder het genot van niet alledaagse hapjes discussieerden jong en oud met elkaar over eetgewoontes: Eetgewoontes van toen en van nu, wat zijn de verschillen, wat zijn de overeenkomsten? De leerlingen zitten in het derde leerjaar van havo en vwo. Dit evenement is onderdeel van hun vrijwillgerswerk voor de Award for young people.
Bijzondere gerechten
Het samenzijn vond plaats in restaurant Sec op de Lind. Chefkok Niels verraste daar zijn gasten met een keur aan bijzondere lekkernijen: van een klassieke aspergesoep tot 3D geprint vlees (vegan).