Dag van de techniek brengt jongeren in aanraking met slimme techniek

Op vrijdag 4 oktober was het de Dag van de techniek op Durendael. Docent Tijn van Rouwendaal liep het afgelopen jaar nog stage op onze school. Nu staat hij drie dagen per week voor de klas. Het is zijn passie om jongeren in aanraking te laten komen met 'slimme techniek' en hen te interesseren voor dit vakgebied. De Dag van de techniek was dan ook een kolfje naar zijn hand. 

Tijn: ‘Techniek is voortdurend in beweging. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Jongeren moeten op school al leren omgaan met ‘slimme techniek’. Daarom laat ik ze hier veel mee experimenteren. Denk aan het programmeren van robots en computers, maar ook het ontwikkelen van apps en de inzet van AI.

Vandaag lieten verschillende bedrijven uit de regio op onze school zien welke techniek zij zelf gebruiken. ’s Ochtends hebben we leerlingen uit het basisonderwijs uitgenodigd, 's middags was het de beurt aan onze eigen leerlingen. Iedereen kreeg een aantal workshops aangeboden. Leerlingen konden onder andere oefenen met virtueel lassen, ontdekken hoe een weg van een nieuwe asfaltlaag wordt voorzien, uitvinden hoe beregeningssystemen werken of zelf een graafmachine besturen. Daarnaast waren ook geïnteresseerden uit de omgeving welkom op onze school.

De dag van de techniek was een groot succes waarmee we onze school goed op de kaart hebben kunnen zetten. Hopelijk hebben we bij veel leerlingen een gevoelige snaar voor techniek geraakt en hun interesse voor een eventuele toekomst in deze sector gewekt.’