Docenten zijn hier heel makkelijk benaderbaar, dat merkte ik al tijdens de open dag en de snuffellessen. Als je iets wilt weten of ergens niet uitkomt helpen ze je, ook als het over dingen gaat die niet direct met school te maken hebben. Voor geschiedenis hebben we bijvoorbeeld een hele leuke leraar. Hij vertelt veel verhalen en maakt grapjes. En we mogen zelf ook veel praten en filmpjes kijken, wel over geschiedenis natuurlijk.
Bij Engels en levensbeschouwing doen we alles op de laptop. Die moet je elke dag bij je hebben. We gebruiken hem ook bij andere vakken. Ik heb ook een app op mijn telefoon zodat ik altijd bij mijn spullen van school kan. Dat is wel eens handig als ik me bijvoorbeeld verveel op een verjaardag.
In cumLaude Learning staat alles waar wij digitaal mee werken. Dat klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het valt reuze mee. Bij wiskunde bijvoorbeeld staan zowel het lesboek als de uitwerkingen online, zodat je zelf je sommen kunt nakijken. Ook de opdrachten bij beeldende vorming staan op de computer. Op die manier kun je zelf je opdrachten kiezen en zelfstandig werken. Ik vind het fijn om op de laptop te werken, dan hoef je veel minder boeken mee te nemen.
Ik werk ook veel met One Drive en Teams. Dat zijn een soort programma’s waarin je met meerdere leerlingen tegelijk kunt werken. Dat is bijvoorbeeld heel handig bij een groepsopdracht. Je ziet dan meteen op je eigen scherm wat de ander verandert of toevoegt in een document en je kunt online communiceren met elkaar.
Onze telefoons stoppen we aan het begin van een les in het telefoonhotel. Dat is een soort hoes met genummerde vakjes. We gebruiken hem ook wel eens om iets op te zoeken of voor een spelletje op het digibord.
Het huiswerk in de brugklas is wel te doen.. Alleen voor wiskunde en Nederlands krijg je iedere les iets op, voor de andere vakken bijna niet. Waar je wel rekening mee moet houden is, dat je bij bijna alle vakken tegelijk aan het eind van een hoofdstuk bent en dan dus ook veel toetsen ineens krijgt. En aan het eind van de eerste klas krijg je zelfs een hele proefwerkweek.
Mijn leukste herinnering aan Durendael tot nu toe is de kennismakingsweek aan het begin van het jaar. We zijn toen een paar dagen op kamp geweest naar de Beekse Bergen. En daarna waren er nog allerlei workshops op school.
Ik ben ook lid van de Buiten Les Activiteiten Commissie (BLACK) . Dat is een groep docenten en leerlingen die allerlei activiteiten organiseert voor de hele school. Iedere maandag komen we na school twee uurtjes bij elkaar en dat is altijd heel gezellig. Ik heb zelf bijvoorbeeld de ‘Ghost Tour’ mee georganiseerd tijdens het Halloweenfeest voor de onderbouw. Dat was echt superleuk!
Mijn tip is dat je je niet teveel zorgen moet maken. Veel wijst zich op de middelbare school vanzelf en je kunt altijd bij je mentor terecht als je ergens vastloopt.