Nieuws : Printen, kopiëren en scannen op 2College
Printen, kopiëren en scannen op 2College
Locatie: Algemeen

Zoals in januari aangekondigd worden de huidige printers binnen 2College vervangen door nieuwe printers. Inmiddels is bekend wanneer dat precies gaat gebeuren:

Ruivenmavo op 16 april
Durendael, EOA Oisterwijk en Cobbenhagenlyceum op 17 april
Cobbenhagenmavo en Jozefmavo op 18 april.
 
Vanaf de omwisseling is dan ook het nieuwe printsysteem “follow-me-printing” actief. Je hoeft dan niet meer aan te geven naar welke printer je iets wilt printen. Elke print die je maakt kun je "afhalen" bij de dichtstbijzijnde printer. Bij die printer kunnen leerlingen dan met hun leerlingenpas inloggen en hun eigen prints ophalen.
Ook als je wilt kopiëren kun je jezelf registreren met je schoolpas. Kopieën worden dan ten laste van je account gebracht.
Ook scannen werkt op dezelfde manier: na inloggen met je schoolpas activeer je de ‘apparaatfuncties’ en je scant dan naar je eigen mailadres.
 
Omdat het printcontract goedkoper is dan het vorige (met name op kleurenafdrukken) wordt de printprijs voor kleurenafdrukken in de meivakantie verlaagd naar €0,10.
 
Na de meivakantie kunnen leerlingen die liever hun schoolpas niet willen gebruiken voor het printen op locatie een printsleutelhanger aanschaffen. Zo’n sleutelhanger kost €2,00.
 
Eerdere veranderingen
Vanaf 1 januari een nieuw printmanagementsysteem actief. Alle leerlingen hebben opnieuw hun volledige jaarbudget toegekend gekregen (standaard €5, voor enkele groepen is een extra budget toegekend). De door de leerlingen zelf ingekochte tegoeden (die nog niet verbruikt zijn) worden de komende maand omgezet naar het nieuwe systeem.
Wil je extra prints inkopen? Dat kan op dezelfde plekken binnen de school. Alleen krijg je nu zelf een tegoedkaart die je in je eigen account kunt activeren. Hoe werkt dat?
Via
https://thuisprinten.2college.nl kom je bij je eigen account: inloggen met je gebruikersnaam en je 2College wachtwoord. Kies dan voor de optie: Kaart inwisselen.
 
Printen vanaf je eigen laptop
Ook in het nieuwe systeem is printen vanaf een eigen laptop mogelijk: Hoe werkt dat?
Via https://thuisprinten.2college.nl kom je bij je eigen account: inloggen met je gebruikersnaam en je 2College wachtwoord. Kies dan voor de optie: Web Print.
Kies vervolgens voor “Opdracht aanbieden” en selecteer de follow me printer. Volg daarna de groene instructies.