Nieuws : Marwa Benhari, beste voorlezer van Read2me!
Marwa Benhari, beste voorlezer van Read2me!
Locatie: Jozefmavo

 

20180307_212815.jpg

 

 

 

TILBURG - Maar liefst 9 voorleeskampioenen streden op 7 maart in de Kennismakerij een spannende strijd  om een plaats in de Provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

 
De voorleeskampioen die de kwartfinale van Read2Me! gewonnen heeft is
Marwa Benhari, leerling van 2College Jozefmavo (Tilburg). Zij las voor prachtig voor uit de Young Adult thriller Leugens van Helen Vreeswijk. De juryleden waren onder de indruk van de manier waarop zij de heftige emoties uit het fragment wist over te brengen op de luisteraars in een prettig voorleestempo. “We werden erdoor geraakt, net zoals bepaalde liedjes je kunnen raken”.
Het gekozen fragment eindigde in een cliffhanger, zodat degenen die willen weten hoe het verhaal eindigt uitgenodigd worden om het zelf te gaan lezen. Precies het doel van deze wedstrijd.
 
Marwa neemt het tijdens de Provinciale ronde op donderdag 19 april in de Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk op tegen de andere regionale voorleeskampioenen. De landelijke finale 2018 vindt plaats op 26 mei 2018 Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).
 
images0NG3A82L.jpg

 
Deelnemers
De kandidaten die meededen aan deze kwartfinale zijn leerlingen van negen middelbare scholen uit de regio Midden-Brabant. Voor het eerst deden er vier Tilburgse scholen mee: het Beatrixcollege, 2College Jozefmavo, De Nieuwste School en Campus013. Ook het Willem van Oranje (uit Waalwijk) was een nieuwe deelnemer. Het Mill-Hillcollege, het Van Haestrechtcollege, SG De Overlaat, en het Dr. Mollercollege waren net als vorig jaar vertegenwoordigd.
De vakkundige jury bestaande uit de populaire Young Adult schrijfster Margje Woodrow, Sanne Roodhuyzen (jonge schrijfster en blogster) en Angelique de Kort (regiomanager Tilburg bij de Bibliotheek Midden-Brabant) hadden er een zware taak aan om de beste voorlezer te kiezen.
 
Enthousiast publiek
Ongeveer 65 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Zij mochten ook een publieksstem uitbrengen. Na de telling kwam Cato Weijermars van De Nieuwste school als publiekswinnaar tevoorschijn.
 
De wedstrijd vond plaats in de Kennismakerij in Tilburg. Het geheel werd gepresenteerd door de schrijver Anton Wolvekamp. Boekhandel Livius de Zevensprong was aanwezig met een boekentafel en heeft de hoofdprijzen ter beschikking gesteld. Voor de kampioen heeft de schrijfster Margje Woodrow ook nog een eigen boek meegenomen.
De eerste officiële Stadsvlogger Waalwijk Bart Boom was aanwezig om de wedstrijd in een vlog vast te leggen. Het wordt op zijn YouTube kanaal gepubliceerd over een paar dagen (https://www.youtube.com/results?search_query=stadsvlogger+waalwijk) .
 
header.jpg

 
Over Read2Me
Een van de doelen van Read2Me! is bevorderen van het lezen van (recente) jeugdliteratuur door leerlingen. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.
 
Foto: Voorleeskampioen kwartfinale Read2Me! Marwa Benhari en Cato Weijermars