Nieuws : Printen en kopiëren op school
Printen en kopiëren op school
Locatie: Algemeen

Vernieuwing per april

Vanaf april worden de huidige printers binnen 2College vervangen door nieuwe printers. Op dat moment gaan we ook werken met een nieuw printsysteem: follow-me-printing.
Je hoeft dan niet meer aan te geven naar welke printer je iets wilt printen. Elke print die je maakt kun je "afhalen" bij de dichtstbijzijnde printer. Bij die printer kunnen leerlingen dan met hun leerlingenpas inloggen en hun eigen prints ophalen.
Ook als je wilt kopiëren dan kun je jezelf registreren met je schoolpas. Kopieën worden dan ten laste van je account gebracht.
Vernieuwing vanaf 1 januari
In de voorbereiding hierop is vanaf 1 januari een nieuw printmanagementsysteem actief. Alle leerlingen hebben opnieuw hun volledige jaarbudget toegekend gekregen (standaard €5, voor enkele groepen is een extra budget toegekend). De door de leerlingen zelf ingekochte tegoeden (die nog niet verbruikt zijn) worden de komende maand omgezet naar het nieuwe systeem.
Wil je extra prints inkopen? Dat kan op dezelfde plekken binnen de school. Alleen krijg je nu zelf een tegoedkaart die je in je eigen account kunt activeren. Hoe werkt dat?
Via
https://thuisprinten.2college.nl kom je bij je eigen account: inloggen met je gebruikersnaam en je 2College wachtwoord. Kies dan voor de optie: Kaart inwisselen.
Printen vanaf je eigen laptop
Ook in het nieuwe systeem is printen vanaf een eigen laptop mogelijk: Hoe werkt dat?
Via
https://thuisprinten.2college.nl kom je bij je eigen account: inloggen met je gebruikersnaam en je 2College wachtwoord. Kies dan voor de optie: Web Print.
Kies vervolgens voor “Opdracht aanbieden” en selecteer de printer die je wilt gebruiken (deze stap is na april niet meer nodig). Tip zoek op de naam van je locatie. Volg daarna de groene instructies.
Personeel
Personeel krijgt in maart een zgn. persoonlijke printdruppel.